Kelle Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kelle Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kelle paça çorbası, özellikle sabahın erken saatlerinde kahvaltılarda terci edilen bir çorba türüdür. Daha çok kış aylarında tercih edilen kelle paça nasıl yapılır? Hep beraber bakalım.

Kelle Paça Çorbası Malzemeleri
  • 1 tane soyulmuş kele
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 kahve kaşığı kırmızı pul biber
Kelle Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Kelleyi satın alırken mutlaka derisini yüzdürüp iki parça haline getirerek alın. Bir gece önceden kelleyi bol su ile yıkayın ve uygun bir tencereye alın. Tencereye kellenin üzerini geçecek şekilde su ilave ederek bir gece suda bekletin. Ertesi gün suda beklettiğiniz kelleyi yine bol su ile yıkayarak, kalın tuz ile iyice ovalayın.

Yıkadığınız kelleyi tekrar tencereye alarak, üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve pişmeye bırakın. Yaklaşık 1,5 saat içinde pişecektir. Pişen kelleyi tencereden alarak etini kemiğinden ayırarak ufak ufak doğrayın. Doğradığınız etleri tekrar tencereye ekleyin. Üzerine rendelenmiş sarımsak, karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber ekleyin. Tüm malzemeleri ekledikten sonra çorbayı 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın. Kelle paça çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mısır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yüzük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yüzük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Börek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Börek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Göce Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Göce Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri