Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Paça çorbası, daha çok küçük baş hayvanların baş ve ayakları kullanılarak hazırlanan bir çorba türüdür. Hayvanın baş ve ayağı beli işlemlerden geçirilerek kaynatılır. Daha sonra hazırlanan terbiye kaynatılan malzemelerin içine ilave edilir. Besleyici değeri oldukça yüksek olan paça çorbasının lezzeti de çok güzeldir. Kelle, paça ve kemik ile hazırlanan çorbalar yağ ve kalori bakımından oldukça yüksek olur.

Özellikle çocukların gelişim aşamasında paça çorbası sıkça tavsiye edilir. Yetişkin kişiler için sık tüketilmesi bazı sorunlara yol açabilir. Toplumda paça çorbasının kırık ve çıkık tedavilerinde iyileşmeyi hızlandırdığı düşünülmektedir.

Paça Çorbası Malzemeleri
  • 7 parça temizlenmiş koyun paçası
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sirke ve 2 diş sarımsak
Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Kasaptan temizlenmiş olarak alınan koyun paçalarının üzerinde bulunan tüyleri temizlemek için ocağın üzerinde tütsüleyin. Ardından bol suyun altında paçaları iyice yıkayın. Yıkadığınız paçaları uygun bir tencereye alarak, üzerini geçecek şekilde su ilave edin ve kaynamaya bırakın.

Paçaları iyice kaynattıktan sonra süzerek tencereden alın. Paçaları basınçlı tencereye alarak, tekrar üzerini geçecek şekilde su ve bir adet kuru soğan ekleyin. Basınçlı tencerede paçaları 30 dakika kaynattıktan sonra etleri kemiklerinde ayırın.

Çorbanın terbiyesi için uygun bir tencereye sıvı yağını alarak ısıtın. Isınan yağın üzerine unu ekleyerek kavurun. Un kavrulduktan sonra tencereyi ocaktan alın. 1 su bardağı yoğurdu çukur bir kabın içine alarak çırpın ve kaynayan çorbanın suyu ile yoğurdu iyice çırpın. Çırptığınız yoğurdu un tenceresine yavaş yavaş ilave edin ve tencereyi tekrar ocağa alın. Kemiklerinden ayırdığınız etleri tencereye ilave edin. Paçaların kaynadığı su ile çorbanın suyunu ayarlayın. Çorba kıvam alana kadar karıştırarak çorbayı kaynatın. Tuzunu da ayarladıktan sonra 1-2 taşım kaynatarak ocağın altını kapatın. Rendelenmiş sarımsak ve sirke ile sos hazırlayın. Paça çorbasını servis ederken sirkeli sarımsak ilave ederek servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirinçli Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Basit Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Börek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arabaşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Misket Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Misket Çorbası Tarifi ve Malzemeleri