Pazı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Pazı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pazı çorbası, pratik, ekonomik ve zevkle hazırlayacağınız bir çorba çeşididir. Pazı, tıpkı ıspanağa benzer, sindirimi rahatlatıcı ve bol vitamin kaynağı olan bir sebzedir. Sağlığını önemseyenler ve ağır beslenmekten kaçınanlar için alternatif bir tarif sunar. Ayrıca sağlıklı olduğu kadar doyurucu ve besleyici bir çorbadır. Siz de sevdiklerinize önem veriyorsanız, bu çorbayı tarif defterinize hemen eklemelisiniz. Çorba tarifine geçmeden önce pazının faydalarından kısaca bahsedelim.

Pazının Faydaları Nelerdir?

  • Pazının iştah açıcı bir özelliği vardır.
  • Vücuda dinçlik ve kuvvet kazandırır.
  • İdrar söktürücüdür ve kabızlığı önler.
  • İdrar yollarında yanma şikâyetini azaltır.
  • Anemiye karşı faydalıdır.
  • Öksürük için tedavi edici bir özelliği vardır.
  • Haşlanarak kullanıldığında cilt hastalığı, yanık ve hemoroid gibi sorunlarda tedavi edicidir.
  • Bal ile homojen bir şekilde karıştırılarak saç çıkmayan bölgeye sürüldüğünde yararlı olur.

Pazı Çorbası Malzemeleri

  • 1 bağ pazı
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Sıvı yağ, tuz
  • Et suyu

Terbiyesi İçin

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limon

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Pazı Çorbası Nasıl Yapılır?

Pazıyı çeşmeden akan bol su ile iyice yıkayın. Gerekirse su dolu bir kabın içinde bir süre bekletin. İyice temizlenen pazıyı ince ince doğrayın. Kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını soyarak, incecik kıyın. Çorba tenceresine sıvı yağı ilave ederek doğradığınız sebzeleri kavurun. Kırmızı biberi yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın ve kavrulan malzemeler ile kavurun. Önceden doğradığınız pazıyı çorba tenceresine ekleyerek kavrulan malzemeler ile 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine haşlanmış mısırı ekleyerek bir iki kez çevirin. Malzemelerin üzerine yeteri kadar sıcak su ilave edin. Çorbanın tuzunu damak tadınıza göre ayarlayarak tencerenin kapağını kapatın.

Pazı çorbasının terbiyesi için çukur bir kabın içine yoğurt ve unu alarak tel çırpıcı ile iyice çırpın. Ardından limon suyunu ekleyerek karıştırın. Terbiyeye yarım su bardağı kadar et suyu ilave edip karıştırdıktan sonra yavaş yavaş kaynayan çorbanın üzerine dökün. Aynı zamanda çorbayı sürekli karıştırın. Terbiye ile çorbayı bir iki taşım daha kaynatarak ocaktan alın. Çorbaya servis anında kızdırılmış tereyağı dökerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sulu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sulu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohut Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri