Erzincan un çorbası nasıl yapılır, tarifi nedir?

Anadolu'nun geleneksel lezzetlerinden Erzincan un çorbası, soğuk kış günlerini ısıtacak doyurucu ve pratik bir tarif. Unun tereyağında kavrulmasıyla oluşan nefis aroması, yoğurtlu terbiyesiyle buluşarak sıcacık bir lezzet şöleni sunuyor.

29 Ekim 2025

Erzincan Un Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sadeyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 litre et suyu veya tavuk suyu (yoksa sıcak su)
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Tereyağını bir tencerede eritin, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana ve hafif renk alana kadar (5-7 dakika) kavurmaya devam edin.
  • Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Yavaş yavaş et suyunu ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Kaynamaya başlayınca tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.
  • Çorbadan bir kepçe sıcak suyu bu karışıma yavaşça ekleyip ılıştırın (terbiye için).
  • Terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
  • Kıvam alınca ocaktan alıp, üzerine nane veya kırmızı biberli tereyağı gezdirip servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Unu iyice kavurmak çorbanın lezzetini artırır.
  • Terbiyeyi eklerken çorba çok kaynar olmamalı, yoksa kesilebilir.
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri