Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç çorbası, daha önce hiç denemediyseniz ve gerçekten farklı bir lezzet arıyorsanız, mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Lezzetli olduğu kadar oldukça hafif ve sağlıklı bir lezzet ile sofralarınızın baş tacı olmaya aday bir çorba tarifidir. Havuç, faydaları saymakla bitmeyen bir sebzedir. İsterseniz havuç çorbasının tarifini vermeden önce kısaca havucun faydalarına değinelim.

Havucun Faydaları Nelerdir?

  • Havuç, vitamin ve mineral bakımından zengin bir içeriğe sahiptir.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • Kan yapıcı bir etkisi vardır.
  • Lif yönünden zengin bir içeriğe sahip olduğu için kabızlık sorununda etkilidir.
  • Havucun kaynatılarak suyu içildiği takdirde diyareye iyi gelir.
  • Havuç, bazı zehirlenme vakalarında etkili bir sebzedir.
  • Havuç, kolesterolü düşürücü bir etkiye sahiptir.
  • Düzenli havuç tüketimi, bazı kanser türlerini önleyici bir etki sağlar.
  • Göz sağlığı için oldukça faydalıdır.
  • Karaciğer dokularını yeniler.
  • Damar sertliğine iyi gelir.
  • Mide ve bağırsak ile alakalı rahatsızlıkları önler.

Havuç Çorbası Malzemeleri

  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı su + 4 su bardağı tavuk suyu

Terbiyesi İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Karabiber, kırmızı pul biber ve tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbamıza öncelikle havuçları bol su ile yıkayarak başlıyoruz. Yıkadığımız havuçları rendenin kalın yeri ile rendeledikten sonra, tencereye sıvı yağı ekleyerek havuçları yağda soteliyoruz. Sotelenen havuçların üzerine 4 su bardağı tavuk suyu ekleyerek havuçları haşlıyoruz. Haşlanan havuçları blenderdan geçiriyoruz.

Farklı bir tencerenin içine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyerek unu kavuruyoruz. Unun kokusu çıktıktan sonra sütü sicim şeklinde yavaş yavaş ekliyoruz ve aynı zamanda unun topaklanmaması için devamlı karıştırıyoruz. Yumurta sarısını da ilave ederek çırpıcı ile karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız terbiyeyi püre haline getirdiğimiz havuçların üzerine ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Son olarak tuz ve baharatları da ekleyerek bir taşım daha kaynatıyoruz. Eğer çorbanın kıvamı koyu olursa bir miktar daha su ilave edilebilir.

Sağlık açısından çok yararlı olan havuç çorbası servis için hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Özak

11 Temmuz 2024 Perşembe

Havuç çorbasını daha önce hiç denemedim, acaba gerçekten hafif ve sağlıklı mı? Bu tarifteki terbiyenin çorbaya kattığı lezzet fark edilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Özak, havuç çorbasını denemediysen kesinlikle bir şans vermelisin. Çorba gerçekten hafif ve sağlıklı bir seçenektir. Havuç, vitamin ve minerallerle doludur ve sindirimi kolay olan bir sebzedir. Tarifindeki terbiyenin çorbaya kattığı lezzet farkı kesinlikle hissedilir; çorbayı daha zengin ve kremamsı yapar. Denediğinde umarım beğenirsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Salçalı Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Toz Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Toz Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?