Tavuk suyu çorbası yoğurtla nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: tavuk suyu çorbasının yoğurtla buluştuğu bu nefis alternatif, hem hafif hem de doyurucu özelliğiyle öne çıkıyor. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, aile sofralarınıza şifa katacak bir lezzet deneyimi sunuyor.
Tavuk Suyu Çorbası Yoğurtlu Tarifi
Malzemeler:
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı haşlanmış tavuk eti (didiklenmiş)
- 2 yemek kaşığı pirinç veya şehriye
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Derin bir tencerede tavuk suyunu kaynatın
- Pirinci veya şehriyeyi ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin
- Haşlanmış tavuk etlerini ekleyin
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın
- Yoğurtlu karışıma yavaş yavaş birkaç kepçe sıcak çorbadan ekleyerek ılıştırın
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırın
- 5 dakika daha kaynatın, tuz ve karabiberle tatlandırın
- Tereyağını eritip naneyi ekleyin ve kızartın
- Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine nane sosunu gezdirin
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken aniden eklemeyin, aksi halde kesilebilir
- Çorbayı yoğurt ekledikten sonra çok kaynatmayın
- İsteğe bağlı olarak limon suyu da ekleyebilirsiniz
|