Grip Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Grip Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Grip çorbası, grip bir tür virüsün neden olduğu ciddi ve bulaşıcı bir hastalıktır. Grip tedavisi için gribin neden olduğu belirtiler değerlendirilir ve hastaya uygun ilaçlar reçete edilir. Hastaya tavsiye edilen ilaçların yanı sıra grip çorbası ile tedaviye destek olabilirisiniz. Bu sayede hastalığın süresi kısalır ve belirtiler daha çabuk kaybolmaya başlar. Gelin hep beraber şifa kaynağı olan grip çorba tariflerine göz atalım.

Grip Çorbası Malzemeleri
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tane limon
  • 1 adet yeşil elma
  • 1 adet orta boy havuç
  • Kekik
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Taze nane
  • Tuz
Grip Çorbası Nasıl Yapılır?

Grip çorbasına kuru soğanı ve sarımsağı soyarak başlıyoruz. Soyduğumuz malzemeleri blenderden geçiriyoruz. Havucu ve elmayı bol su ile yıkadıktan sonra küp-küp doğruyoruz. Uygun bir tencerede sıvıyağı ısıtarak belenderdan geçirdiğimiz sarımsak ve soğanı ilave ederek kavurmaya başlıyoruz. Ardından havuç ve elmayı ilave ediyoruz. Limonu yine bol su ile yıkadıktan sonra dörde bölüyoruz ve malzemelerin üzerine ekliyoruz. Havuçlar kızardıktan sonra baharatları ekliyoruz.

Malzemeleri 5 dakika kadar kavurduktan sonra tencereye 1 litre kadar su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Çorba kaynadıktan sonra incecik kıydığımız naneyi ekliyoruz ve birkaç dakika kadar daha kaynatıyoruz. Kaynayan çorbayı ocaktan alarak 5 dakika kadar dinlendiriyoruz. Tercihen blenderden geçirerek servise sunuyoruz. Blenderdan geçirildiğinde limonların içinde kalması daha yararlı olacaktır. Servis anında ekstra limon ilave edilebilir. Bu çorba gribe karşı tam bir şifa kaynağı olacaktır.

Afiyet olsun.

Farklı Grip Çorbası

Grip Çorbası Malzemeleri
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tel şehriye
  • 1 tane limon
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber, kırmızı pul biber
  • Nane ve kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı su ya da tavuk suyu
Grip Çorbası Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye sıvıyağı ilave ederek ısıtalım ve üzerine unu ekleyerek, unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Kavrulan unu ılıması için bir kenara bırakalım. Ilıyan unun üzerine yavaş yavaş su ilave ederek topaklanmaması için devamlı karıştıralım. Pürüzsüz bir hal aldıktan sonra orta hararetli ocağa alarak kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynayan çorba suyuna şehriyeyi ilave edelim ve pişmeye bırakalım. Şehriye piştikten sonra, sarımsağı rendeleyelim. Ardından limon, tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocağı kapatalım. Grip çorbamız hazır. Şifa ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tirşik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tirşik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Börek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kış Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kış Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Et Suyuna Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Et Suyuna Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri