Soğuk yarma çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Yaz aylarının ferahlatıcı lezzetlerinden soğuk yarma çorbası, hem besleyici hem de serinletici bir seçenek sunuyor. Tavuk, nohut ve mercimek ile zenginleştirilmiş bu çorba, yoğurtlu sosu ve taze baharatlarla hazırlanıyor. İşte bu geleneksel tarifi evde kolayca hazırlamanın yolu.
Soğuk Yarma Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 2 adet salatalık (küp doğranmış)
- 4-5 dal taze nane (ince kıyılmış)
- 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
- 4 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 limonun suyu
- 4 su bardağı soğuk su
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane (servis için)
- 1 tatlı kaşığı pul biber (servis için)
Yapılışı:
- Geniş bir kasede yoğurdu iyice çırpın, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
- Yoğurda soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin
- Ezilmiş sarımsakları, zeytinyağını, sirkeyi ve limon suyunu ekleyin
- Tuz ve karabiberi ilave edip tekrar karıştırın
- Haşlanmış tavuk, nohut, mercimek, salatalık, nane ve dereotunu ekleyip tüm malzemeler birleşene kadar karıştırın
- Çorbayı en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin
- Servis yapmadan önce bir tavada zeytinyağı ile kuru naneyi ve pul biberi kızdırın
- Soğuk olarak servis yapın, üzerine hazırladığınız naneli sosu gezdirin
Püf Noktaları:
- Çorbanın daha lezzetli olması için en az 4-5 saat buzdolabında bekletin
- Kıvamını kendinize göre ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak nar ekşisi veya sumak da ekleyebilirsiniz
- Haşlanmış buğday veya arpa da ekleyerek çorbayı daha doyurucu hale getirebilirsiniz
|